Stage tevredenheidsonderzoek

Bij Oog voor Utrecht kunnen ouderen VR brillen uitproberen, koffiedrinken, meedoen met stoelgym  of jam (‘toffe peren’ en ‘ouwe bessen’) maken én verkopen! Stichting Oog voor Utrecht (OvU) is niet  ‘your everyday’ inloop voor ontmoetingen. Het is ook een broedplaats voor sociale innovatie  rondom ouderen. OvU verzorgt middenin de wijk Noordwest 3 inloop ochtenden die bezocht  worden door 200 (kwetsbare) ouderen en er is een (bel)maatjesproject waar 100 ouderen gematcht  zijn. Ook is OvU wijkinformatiepunt. OvU maakt voor sommige ouderen nét het verschil dat ze thuis  kunnen blijven wonen. 

Stageopdracht: 

Wij zijn op zoek naar een student die een kwalitatief klanttevredenheidsonderzoek en  vrijwilligerstevredenheidsonderzoek doet en affiniteit heeft met communicatie. Op basis van je  onderzoek schrijf je een advies voor verbetering. Naast deze onderzoeksopdracht wordt er  praktische inzet van je verwacht: je draait mee bij de inloop; schenkt koffie, maakt een praatje. Zo  bouw je vertrouwen op en verdiep je je in de leefwereld van de ouderen. We formuleren ook een  opdracht in de richting van communicatie in samenwerking met de communicatiemedewerker: denk  aan een social mediacampagne, of de site verbeteren. Eventuele andere taken die op dat moment  spelen pak je (in samenspraak) op.  

Profiel: 

Vaardigheden: 

● Affiniteit met ouderen & vrijwilligers 

● Vermogen om in te leven en tactisch omgaan met de doelgroep 

● Geduldig en goede communicatieve eigenschappen 

● Proactieve instelling  

● Bereidheid om goed te leren begrenzen 

Wat wordt er van je verwacht? 

● Je voert zelfstandig onderzoek uit. We stemmen eerst je opzet af en daar ga je zelfstandig mee  verder. 

● Flexibel inzetbare uren (aanwezig tijdens inloopochtenden) 

● Overleg over je uren is altijd mogelijk. 

Wij bieden: 

● Ondersteuning door de directie; 

● Een zelfstandige, uitdagende en veelzijdige stage 

● Een jonge en moderne organisatie; 

● Informele en gezellige sfeer; 

● Creëren van maatschappelijke impact; In alle leeftijdsgroepen groeit het aantal inwoners in  Utrecht, maar de groei is het sterkst bij 65-plussers. 

● Stagevergoeding in overleg. 

Opleiding: Wij zoeken een student (WO) van de faculteit geesteswetenschappen die affiniteit heeft met communicatie, media, en maatschappelijk werk. 

Stagebegeleider: Noortje Rozema en Marloes te Riele 

Periode: Voor een periode voor 4/5 maanden zoeken we een stagiair die 3 of 4 dagen wil komen  werken. Start 1 april. (we staan open voor overleg over het aantal dagen en duur) 

Geïnteresseerd? 

Heb je vragen over de stage? Bel of mail ons. In een persoonlijk gesprek wordt de stage verder toegelicht en kijken we wat er wel of niet bij je past. Stuur je korte motivatie en cv voor 1  maart. 

Contactpersoon: Noortje Rozema.  

Telefoonnummer: 06-42256732.  

Mail: info@oogvoorutrecht.nl