Oog voor Elinkwijk

Oog voor Elinkwijk is in oktober 2015 in het SEB gebouw gestart met dagactiviteiten voor ouderen.

Elke donderdag zijn wij aanwezig van 10:30 tot 12:30 uur en willen we graag met u kennis maken en horen wat uw wensen zijn. Het SEB gebouw staat op de Wattlaan 10.

Oog voor Elinkwijk ziet in het SEB gebouw een mooie basis voor een ontmoetings­centrum voor ouderen uit de wijk. Nu ouderen steeds langer thuis moeten blijven wonen, wordt zelfredzaamheid steeds belangrijker. Uit onderzoek blijkt dat sociale contacten een belangrijk voorwaarde zijn om eenzaamheid en kwetsbaarheid tegen te gaan. En waar vind je dat? In je eigen wijk waar je de mensen kent. En waar echt met zorg naar de bezoekers wordt gekeken.

Wie zitten er achter Oog voor Elinkwijk? Initiatiefnemers van deze stichting zijn Rianneke Mulder, Wilbert van der Steen en Gerdine Timmerman. Allen ervaren zorgverleners in de ouderenzorg die de noodzaak zien van goede ouderenzorg, juist in de wijk. Daarbij willen zij inspelen op de specifieke behoeften van ouderen en willen ze graag met u kennismaken.

Oog voor Elinkwijk wil klein beginnen: met één ochtend in de week. Ouderen zijn van harte welkom voor een kopje koffie of thee, een drankje, een praatje en de mogelijkheid om anderen te ontmoeten. De eerste donderdag van de maand eten we gezamenlijk een kleine lunch. Daarnaast hopen we in de toekomst ook een warme maaltijd te kunnen verzorgen.

We denken aan activiteiten als spelletjes en begeleid wandelen of winkelen. Daarnaast is er de mogelijkheid om gebruik te maken van een pc met internet. Natuurlijk zullen ook de creatieve activiteiten niet ontbreken. Kaarten maken, zingen, breien, bewegen op muziek en af en toe een mooie film kijken, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. U bent van harte welkom!