Oog voor Ondiep

Elke woensdag inloop van 10:00 uur – tot 12:30 uur

Adres: Kerkcentrum Boerhaaveplein 199

Socials: Facebookgroep Ondiep


Oog voor Ondiep is begonnen in het Kerkcentrum van de geloofsgemeenschap van de Sint Ludgerusparochie met ontmoetingen en activiteiten voor ouderen uit Ondiep. 

We zien ernaar uit om u te ontmoeten met een kopje koffie, thee, een drankje, een praatje en de mogelijkheid om anderen te ontmoeten. Daarnaast verzorgen met elkaar een lunch de eerste woensdag van de maand.

Oog voor Ondiep is meer dan een wekelijkse ontmoetingsclub. De sociale functie van het kerkcentrum in de wijk is net zo belangrijk. Oog voor Ondiep werkt met vrijwilligers uit de wijk bij het organiseren en begeleiden van de activiteiten. Participeren geldt niet alleen voor kwetsbare ouderen maar ook voor alle wijkbewoners en kerkbezoekers. Verbinding maken vormt dan ook een tweede doel van Oog voor Ondiep, mensen weten elkaar te vinden ook als het ontmoetingscentrum niet open is. Samen met buurtgenoten bouwen we aan een zorgzame gemeenschap.

Nog een belangrijk doel van dit initiatief is om de mantelzorgers en partners van mensen met dementie in de wijk te ontlasten.

Mantelzorgers hebben meer dan ooit een initiatief op loopafstand nodig waar ze even kunnen binnenlopen voor een praatje. Of gebruik kunnen maken van de mogelijkheid om hun partner even bij ons te laten.

Kortom, het gaat om een laagdrempelig initiatief waar mensen uit Ondiep en nabije wijken elkaar kunnen ontmoeten. Het doel is om kwetsbare ouderen een veilige ontmoetingsplek te bieden waarbij we de hulp van de wijkbewoners van alle leeftijden hard nodig hebben. Wij bieden sociaal contact, passende activiteiten en hebben een doorverwijzende functie. Een plek waar mensen letterlijk en figuurlijk worden gezien en gehoord.Oog voor Utrecht
Boerhaaveplein 199
3552CT Utrecht
06-42256732
info@oogvoorutrecht.nl

Oog voor Privacy