Week tegen Eenzaamheid 2022

Ouderen vertellen me vaak dat ze zich geen onderdeel van de maatschappij meer voelen. Ze moeten zaken uit handen geven waar je liever zelf regie over houdt. Het digitaal maken van allerlei belangrijke zaken is hier een mooi voorbeeld van. Ouderen kunnen er moeilijk mee uit de voeten en een ander doet het dan voor ze. 

Het is slechts een voorbeeld maar tekent wel dat eenzaamheid onder ouderen een maatschappelijk probleem is dat ook nog eens groeit door de dubbele vergrijzing en toenemende individualisering. Soms zijn familie en zorg de enige mensen die onze ouderen nog met regelmatig zien. Het  is niet alleen het domein van welzijn en zorg, het is iets van ons allemaal! De vraag; ‘Hoe gaat het’ van de kapper, of het praatje met de kassière, het maakt net het verschil op een anders zo eenzame, lange dag. 

Bij Oog voor Utrecht werken we er dagelijks aan om onze vuist tegen eenzaamheid te vergroten. We zorgen voor ontmoetingen, zinvolle activiteiten, praktische ondersteuning en nog veel meer. Daar hebben we hulp bij nodig!

We hebben vrijwilligers nodig! Door er even te zijn, al is het maar een uurtje in de week, maakt u het verschil. Tijdens de Week tegen Eenzaamheid zetten we extra in op werving.
Weet u iemand, wilt u zelf helpen, van harte welkom!

Zie onderstaand het speciale programma tijdens de Week, met de spetterende kick off op 29 september met het Open Huis bij ‘De Sweserengh.’

We hopen dat we met ons programma die we uitlichten deze week nog meer ouderen te bereiken en ze zover te krijgen om mee te doen.

Tot ziens!

Noortje Rozema

Programma

Van 29 september tot en met 6 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid. Door het hele land is er dan aandacht voor het thema eenzaamheid. Ook bij Oog voor Utrecht besteden we hier extra aandacht aan. Kijk hieronder naar ons programma. Wees welkom!

Wij beginnen al gewoon tijdens het Zon Festival op 25 september !
Het ZON festival is een jaarlijks festival in en rondom het Vorstelijk Complex: het gebouw plek waarin ook ZIMIHC theater Zuilen zit.

Op donderdag 29 september is de aftrap met Open Huis bij de Swees
NB programma volgt snel!

Op vrijdag 30 september is er inloop  bij Oog voor Zuilen in de Swees met een gezellige BINGO op het programma.

Op zaterdag 1 oktober kunt u heerlijk lunchen met leeftijd genoten ter ere van nationale ouderendag bij de Bijenkorf boven!
Wel graag opgeven bij Noortje 0642256732 of Info@oogvoorutrecht.nl

Op woensdag 5 oktober kan je gezellig koffie komen drinken bij Oog voor Ondiep
Boerhaaveplein 199, 3552CT Utrecht  tussen 10.00-12.30 uur. 

Tijdens de koffie doen we aan de hand van een zingevingsspel en wisselen zo van gedachten over allerlei thema’s die ons bezighouden. Na afloop is er een lunch.

Op donderdag 6 oktober  is er inloop bij Oog voor Elinkwijk
SEB-gebouw, Wattlaan 10, 10.30-12.30 uur.  

Tijdens de koffie wisselen we van gedachten over allerlei thema’s die ons bezighouden aan de hand van een spel. Na afloop is er een lunch.

Opgeven kan bij Noortje 0642256732 Info@oogvoorutrecht.nl

Kent u iemand die deze informatie ook wil zien deel gerust via onderstaande knoppen.Oog voor Utrecht
Boerhaaveplein 199
3552CT Utrecht
06-42256732
info@oogvoorutrecht.nl

Oog voor Privacy