Oog voor Utrecht doet mee met Zuilen breit alles aan elkaar

Ouderen grijpen de pen tegen eenzaamheid: Haak je aan?

 Haak je ook aan? Op 7 juni is een uniek initiatief gestart: Zuilen breit alles aan elkaar. Op verschillende locaties waar ouderen samenkomen, breien ouderen uit Utrechtse wijken gezamenlijk aan een enorme lapjesdeken. Des te meer lapjes, des te groter de deken! In de wijken Zuilen, Ondiep en Pijlsweerd gaan ouderen breien en nog leuker als andere wijken ook aanhaken!

Op deze manier willen ouderen zelf aandacht voor eenzaamheid vragen. Zodra de dagen korter en donkerder worden, zullen alle lapjes uit de wijken worden verzameld en aan elkaar worden genaaid tot een warme deken en symbolisch om de schouders van een bijzonder iemand worden geslagen. Waarom?

Aandacht voor eenzaamheid onder ouderen is meer dan ooit nodig. Alleen wonen, zoals veel ouderen doen, betekent vaak ook eenzaamheid. Het initiatief komt voort uit een samenwerking van verschillende organisaties; die allen met ouderen werken: De Dame Doet Het!, Oog voor Utrecht, Zorgtrecht, Lieven de Key en MeKaar en er sluiten steeds meer aan.

Lees meer over het project op de website van De Dame Zuilen.