Oog voor Utrecht bestaat 5 jaar!

Woensdagmiddag 6 oktober 2021 van 16:00 – 16:45 is de feestelijke online viering van het lustrum van
Stichting Oog voor Utrecht met ‘Ouderen Online.’ Deze viering valt in de Week tegen Eenzaamheid. (30 september t/m 7 oktober) Die middag zullen 200 studenten van het ROC Midden Nederland met een verrassingspakketje op bezoek gaan bij 200 ouderen. Ze nemen een laptop mee én begeleiden hen bij deelname. De Anitaas hosten dit speciale feestje.

Met ‘Ouderen Online’ geeft Oog voor Utrecht een feestje, maar het is net zo goed aandacht voor eenzaamheid. Veel diensten zijn online en dat worden er meer, waaronder de corona app. Ouderen voelen zich buitengesloten omdat ze vaak niet digitaal vaardig zijn. Op een feestelijke manier wordt kennis gemaakt met online gaan om de drempel te verlagen. Voor de studenten is het een mooie manier om ervaring op te doen met ouderen.

Mede mogelijk gemaakt door:

De Stichting is initiatiefnemer van de viering en is een samenwerking met de opleiding Business and Administration van ROC Midden Nederland. Dit evenement is mede mogelijk gemaakt door De Anitaas, the Colour Kitchen, het Elise Mathilde fonds, Zimihc, Cap Gemini en de gemeente Utrecht.

Stichting Oog voor Utrecht zet zich in om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. 200 ouderen in de wijken Ondiep, Elinkwijk en Zuilen bezoeken wekelijks de inlopen en 100 ouderen worden bereikt met maatjes. Noortje Rozema, de oprichter van de Stichting, ontving op 26 april van de Utrechtse burgermeester Sharon Dijkstra een koninklijke onderscheiding als dank voor haar inzet voor de Utrechtse ouderen.

Voor meer informatie:

Oog voor Utrecht, Noortje Rozema (coördinator en oprichter) E:info@oogvoorutrecht.nl
M:06 4225 6732
www.oogvoorutrecht.nl